Om Forsyst

Flom og skred er de mest dødelige og ødeleggende naturfenomenene i Norge ved siden av stormer. Ingen andre naturkatastrofer tar flere menneskeliv eller har større økonomiske konsekvenser. Med de forventede klimaendringene kan vi forvente høyere temperaturer og økt nedbør. Dette betyr også en økt risiko for hyppigere og mer ødeleggende flommer. Det er derfor vi etablerte Forsyst.
Vårt firma streber etter å forutsi flom nøyaktig slik at offentlige og private virksomheter kan forberede og forhindre skader på infrastruktur, bygninger, husdyr og andre utsatte elementer.

Forsyst ble startet med en trio av tidligere kolleger som jobbet sammen ved Universitetet i Agder og bygger på vår felles ekspertise

  • Inkludert mer enn 20 år innen flomforskning, ingeniørvitenskap, intelligente værvarslingssystemer og utvikling av AI-løsninger.
  • Vi bygger prognosesystemer for å forutsi flom.
  • Det som gjør at systemene våre skiller seg ut er deres evne til å forutsi vannivåer og vurdere risikoen forbundet med hver enkelt dag.
  • Dette gir samfunnet nok tid til å håndtere risikoen og gjennomføre nødvendige tiltak.
  • Våre flomvarslingssystemer er basert på en unik blanding av tradisjonelle fysisk-baserte og nyere datadrevne AI-metoder.
  • Vi kan forutsi flom med nøyaktighet opptil syv dager i forveien.
Vis meg systemene

Team

Joao

Joao Leal

FoU leder

Professor, Institutt for ingeniørvitenskap, UiA. PhD Sivilingeniør (Flombølgepropagering). MSc hydraulikk og vannressurser (flom etter dambrudd). Sivilingeniørgrad (Hydraulikk og vannressurser).

Asle

Asle Pedersen

CCO

Forretningsutvikler og Styremedlem med M.Tech-grad i Informasjons- og Kommunikasjonsteknologi og B.Tech-grad i Telekommunikasjon. Tidligere erfaringer inkluderer forretningsutvikling, oppstartsselskaper, inkubator/akselerator, teknologioverføring, vurdering av avtaleflyt, innovasjon, strategi, styreverv og prosjektledelse.

Joao

Ghali Yakoub

Daglig leder

Doktorgradstipendiat ved UiA. Hovedtema i intelligente prognosesystemer for vindkraftapplikasjoner. M.Sc. i fornybar energi fra UiA. Masteroppgave om intelligent vannstandsvarsling ved bruk av kunstige nevrale nettverk.